10 Isu Biasa tentang Pencetak Dinding

Pencetak Wall ialah sejenis pencetak inkjet menegak yang boleh mencetak imej warna penuh format besar dalam arah menegak. Pencetak dinding UV boleh mencetak terus pada pelbagai bahan seperti dinding, plastik, logam, jubin, kayu, kaca, dll. dengan bantuan sifat pengawetan cahaya UV.

Mesin pencetak dinding mencetak mural besar di dinding

Walau bagaimanapun, pencetak dinding bukanlah teknologi matang dan hanya wujud selama beberapa tahun sejak ia dicipta. Untuk produk teknologi yang sangat canggih dengan ratusan komponen, jurutera perlu menghabiskan berjam-jam memasang, menyahpepijat dan menguji mesin untuk memastikan ia boleh mencetak dengan tepat. Pelanggan memerlukan latihan profesional berjam-jam untuk menguasai asas pengendalian mesin.

Pada masa yang sama, pelanggan memerlukan jurutera profesional untuk sokongan selepas jualan untuk menangani kegagalan mesin dalam masa yang sepantas mungkin, atau masalah kecil dengan mesin akan menyebabkan mesin tidak berfungsi.

Jadi, Sejauh manakah Pencetak Dinding Berfungsi?

Pencetak dinding pancut dakwat digital boleh menukar gambar ke dalam bahasa mesin melalui perisian RIP profesional, dan sistem kawalan akan mengawal muncung cetakan untuk mengeluarkan titisan dakwat secara kuantitatif ke Substrat. perisian RIP profesional boleh memulihkan warna asal gambar, dan imej yang dicetak akan menjadi lebih realistik.

Mesin percetakan dinding mencetak mural format besar di dinding

Bagaimanakah Bahagian Utama Pencetak Dinding Mempengaruhi Mesin?

Pencetak dinding dengan beratus-ratus bahagian dipasang oleh jurutera dengan proses pemasangan ketepatan yang membolehkan mereka bekerjasama untuk mencipta imej yang cantik.

Walau bagaimanapun, jika bahagian berkualiti rendah digunakan, akan ada akibat yang tidak diingini untuk pencetak. Seperti ketepatan percetakan yang lemah, proses percetakan yang tidak stabil, kadar kegagalan yang tinggi tetapi kesukaran menyelesaikan masalah, kepala cetak tersumbat, dll.

Jadi, Apakah Masalah Biasa Dengan Pencetak Dinding?

1. Pencetak Dinding Tidak Boleh Mencetak

Saya tahu ia sukar untuk dipercayai. Pencetak dinding serba baharu, dikuasakan dan ia tidak akan dicetak. Ramai pelanggan mencari saya untuk mendapatkan bantuan kerana mereka membeli pencetak dinding daripada pengeluar lain dan tanpa sokongan teknikal, mereka tidak dapat menghubungi pengeluar dan mesin tidak berfungsi. Itulah sebabnya penting untuk memilih pembekal yang boleh memberikan sokongan teknikal.

Walaupun anda mempunyai pencetak kualiti yang sangat baik, seperti pencetak UV siri S, jika anda tidak mempunyai latihan yang baik, anda tidak akan dapat memperoleh prestasi terbaik daripadanya. Dan anda pasti akan menghadapi banyak masalah dalam bulan pertama, dan jika anda tidak mendapat penyelesaian, anda mungkin tidak akan dapat terus menggunakannya.

Nasihat saya adalah untuk mencari platform jualan rasmi kami untuk membuat pembelian anda. Sila hubungi: alex@wallprintercn.com

Kami tidak akan memberi anda latihan dan jaminan atau sokongan teknikal untuk pencetak yang telah anda beli di tempat lain.

2. Jarum Kepala Cetak yang Patah

Jarum patah bermakna garis menegak nipis seperti jarum muncul pada imej semasa proses percetakan. Ini disebabkan oleh penyumbatan pada beberapa muncung kepala cetak menyebabkan dakwat tidak terpancut dengan betul.

Penyelesaiannya adalah dengan melakukan satu atau lebih pam dakwat dan menggunakan jalur ujian untuk menentukan sama ada pencetakan boleh diteruskan.

3. Warna yang salah

Warna imej yang dicetak pada dinding sangat berbeza daripada imej pada skrin komputer.

Pertama, imej di dinding diimejkan dengan dakwat (dakwat CMYK 4), manakala imej pada skrin diimejkan oleh RGB. Adalah perkara biasa untuk perbezaan warna berlaku kerana kaedah pengimejan yang berbeza.

Kedua, Jika terdapat sisihan besar dalam warna, maka ia mungkin juga berkaitan dengan dakwat dan perisian RIP.

Kami menggunakan dakwat Nazdar untuk pencetak dinding , dibuat di Amerika Syarikat, yang berkualiti tinggi. Digabungkan dengan FlexiPrint RIP untuk pencetak dinding , perisian profesional yang dibuat di Amerika Syarikat, warna imej itu sendiri boleh dihasilkan semula dengan tinggi.

4. Crosstalk Warna

Crosstalk bermaksud warna lain muncul dalam muncung pencetak di mana satu warna CMYK sepatutnya muncul. Punca fenomena ini kemungkinan besar adalah kepala cetakan yang rosak. Penggunaan kepala cetak berkualiti tinggi boleh menyelesaikan masalah ini dengan berkesan.

5. Muncung tidak mengeluarkan inkjet

Apabila pencetak melakukan operasi mengepam, pancut dakwat tidak boleh dikeluarkan dengan betul daripada muncung pencetak.

Puncanya adalah kebarangkalian tinggi tersumbat kepala cetak. Adalah disyorkan supaya penyelenggaraan tetap kepala cetak, tidak membiarkan dakwat dalam kepala cetak kering yang mengakibatkan kepala cetak tersumbat. Kepala cetak berkualiti tinggi boleh mengurangkan kebarangkalian kepala cetak tersumbat dengan berkesan.

6. Jalan Laluan

Garisan putih muncul pada imej yang dicetak.

Terdapat dua sebab utama: kuasa lampu UV tidak mencukupi untuk mengeringkan dakwat. Atau mesin mempunyai offset kecil semasa proses pencetakan, mengakibatkan penampilan Jalan Laluan.

Jika pencetak anda mengalami masalah sedemikian, sila hubungi jurutera untuk menyelesaikannya.

7. Badan Goyang

Pergerakan pencetak dinding terutamanya dalam arah mendatar dan arah menegak kepala cetak.

Jika badan mesin bergegar, berkemungkinan penderia dalam arah menegak merasakan bahawa dinding tidak sekata dan dengan itu sentiasa melaraskan jarak dari dinding, menyebabkan mesin bergegar.

Jika mesin dicetak di luar rumah, angin kencang juga boleh menyebabkan mesin bergema dan bergegar. Penggunaan bahan badan berkualiti tinggi meningkatkan timbangan mesin, dan dapat menyelesaikan masalah gegaran mesin dengan berkesan.

8. Ketepatan Cetakan Buruk

Ketepatan cetakan tidak mencukupi, butirannya tidak menakjubkan.

Sebab ini secara langsung berkaitan dengan teknologi dan kualiti pencetak. Penggunaan perisian RIP profesional boleh memulihkan warna asal dan perincian imej dengan ketepatan tinggi.

Pencetak dinding UV VPJet4.0 CMYKW menyokong ketepatan tinggi 1440dpi.

9. Kepala Cetak Menghantam Dinding

Kepala cetak yang mengenai dinding boleh menyebabkan kerosakan pada kepala cetak.

Adalah disyorkan untuk menggantikan sensor dengan kualiti yang lebih baik dan menggunakan sensor dwi untuk merasakan julat yang lebih besar, mengurangkan kebarangkalian kepala cetak memukul dinding.

Di samping itu, kepala cetak memukul dinding juga berkaitan dengan pengalaman pengendali, menerima latihan teknikal profesional, tetapi juga untuk mengurangkan kebarangkalian kepala cetak memukul dinding.

10. Masalah Pergerakan Mesin Lain

Seperti yang saya katakan, pencetak dinding mempunyai beratus-ratus bahagian percetakan, mereka sering dibawa oleh pengendali, kemungkinan kerana pengangkutan, kesan atau penggunaan penuaan talian yang lebih lama, dan sebab-sebab lain menghadapi pelbagai reaksi buruk yang pelik, menyedari pergerakan keabnormalan.

Adalah disyorkan untuk menghubungi pasukan selepas jualan profesional untuk menyelesaikan masalah. Pasukan selepas jualan kami terlibat dalam pemasangan dan penyahpepijatan mesin, dan pengarah teknikal terlibat dalam pembangunan mesin, mereka boleh mengetahui masalah mesin pada kali pertama dan membantu pelanggan kami menyelesaikan masalah . Semua sokongan teknikal diselesaikan dengan panggilan video, yang sangat cekap.

Maklum balas pengalaman buruk daripada pelanggan lain

Sebagai pembekal utama pencetak dinding ke pasaran dunia, kami menerima banyak mesej daripada pelanggan yang tidak dikenali yang membeli pencetak dinding daripada pembekal lain, kebanyakan mereka datang untuk membantu.

Saya tidak tahu mengapa pembekal mereka meninggalkan mereka. Sebagai pembekal yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai, adalah menjadi kewajipan untuk menawarkan pelanggan mereka sokongan teknikal selepas jualan.

Jika anda sedang mencari pencetak dinding, sila tanya pembekal anda jika mereka akan menawarkan sokongan teknikal kepada anda. Dan harga sentiasa termasuk dalam sokongan teknikal dan jaminan.

Isu pencetak dinding-maklum balas pelanggan
Pencetak dinding mengeluarkan maklum balas pelanggan
Isu pencetak dinding-maklum balas pelanggan
Isu pencetak dinding-maklum balas pelanggan
Isu pencetak dinding-maklum balas pelanggan
Pencetak dinding mengeluarkan maklum balas pelanggan

Alex Wang
Pengarah Jualan
WhatsApp: +86 15952051055

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *