10 veelvoorkomende problemen met wandprinters

De Wall printer is een soort verticale inkjetprinter die grootformaat full colour afbeeldingen in verticale richting kan printen. UV-wandprinters kunnen met behulp van UV-lichtuithardende eigenschappen direct printen op tal van materialen zoals muren, plastic, metaal, tegels, hout, glas, enz.

Muurprintermachine drukt de grote muurschildering op de muur af

Wandprinters zijn echter geen volwassen technologie en bestaan pas een paar jaar sinds hun oprichting. Voor een zeer geavanceerd technologisch product met honderden componenten, moeten ingenieurs uren besteden aan het monteren, debuggen en testen van de machine om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig kan afdrukken. Klanten hebben uren professionele training nodig om de basisprincipes van het bedienen van de machine onder de knie te krijgen.

Tegelijkertijd hebben klanten professionele technici nodig voor after-salesondersteuning om machinestoringen zo snel mogelijk op te lossen, anders zal een klein probleem met de machine ervoor zorgen dat de machine niet werkt.

Dus hoe werkt een wandprinter precies?

Een digitale inkjet-wandprinter kan afbeeldingen omzetten in machinetaal via professionele RIP-software, en het besturingssysteem regelt de printspuitmond om inktdruppels kwantitatief uit te werpen naar substraten. professionele RIP-software kan de originele kleur van de afbeelding herstellen en de afgedrukte afbeelding zal realistischer zijn.

Muurdrukmachine drukt de grootformaat muurschildering op de muur af

Welke invloed hebben de belangrijkste onderdelen van de wandprinter op de machine?

Wandprinters met honderden onderdelen worden door ingenieurs geassembleerd met nauwkeurige assemblageprocessen waardoor ze kunnen samenwerken om een prachtig beeld te creëren.

Als er echter onderdelen van slechte kwaliteit worden gebruikt, heeft dit ongewenste gevolgen voor de printer. Zoals slechte afdruknauwkeurigheid, onstabiel afdrukproces, hoog uitvalpercentage maar moeite met het oplossen van problemen, verstopte printkoppen, enz.

Dus, wat zijn de veelvoorkomende problemen met wandprinters?

1. De wandprinter kan niet afdrukken

Ik weet dat het moeilijk te geloven is. Een gloednieuwe muurprinter, ingeschakeld en hij drukt niet af. Veel klanten zoeken mij voor hulp omdat ze een wandprinter van een andere fabrikant hebben gekocht en zonder technische ondersteuning geen contact kunnen opnemen met de fabrikant en de machine niet werkt. Daarom is het belangrijk om een leverancier te kiezen die technische ondersteuning kan bieden.

Zelfs als je een printer van zeer goede kwaliteit hebt, zoals een UV-printer uit de S-serie, als je geen goede training hebt gehad, kun je er niet de beste prestaties uit halen. En u zult binnen de eerste maand ongetwijfeld tegen tal van problemen aanlopen, en als u geen oplossing krijgt, kunt u deze waarschijnlijk niet blijven gebruiken.

Mijn advies is om ons officiële verkoopplatform te vinden om uw aankoop te doen. Neem dan contact op met: alex@wallprintercn.com

We geven u geen training en garantie of technische ondersteuning voor printers die u elders hebt gekocht.

2. Gebroken naald van printkop

Een gebroken naald betekent dat er tijdens het drukproces een dunne verticale lijn als een naald op de afbeelding verschijnt. Dit komt door een verstopping in sommige spuitmondjes van de printkop, waardoor de inkt niet goed spuit.

De oplossing is om een of meer inktpompen uit te voeren en een teststrip te gebruiken om te bepalen of het afdrukken kan doorgaan.

3. Onjuiste kleur

De kleur van de afbeelding op de muur wijkt sterk af van de afbeelding op het computerscherm.

Eerst wordt het beeld op de muur weergegeven met inkt (CMYK 4-inkten), terwijl het beeld op het scherm wordt weergegeven met RGB. Het is normaal dat er kleurverschillen optreden vanwege de verschillende beeldvormingsmethoden.

Ten tweede, als er een grote afwijking in kleur is, kan dit ook te maken hebben met de inkt en RIP-software.

We gebruiken Nazdar-inkten voor wandprinters , gemaakt in de VS, die van hoge kwaliteit zijn. In combinatie met FlexiPrint RIP voor wandprinters , een professionele software gemaakt in de VS, kunnen de kleuren van de afbeelding zelf zeer goed worden gereproduceerd.

4. Kleuroverspraak

Crosstalk betekent dat er andere kleuren in de spuitmond van de printer verschijnen waar één kleur CMYK zou moeten verschijnen. De oorzaak van dit fenomeen is hoogstwaarschijnlijk een beschadigde printkop. Het gebruik van hoogwaardige printkoppen kan dit probleem effectief oplossen.

5. Het mondstuk inkjet niet

Wanneer de printer pompt, kan de inkjet niet goed uit de printerspuitmond worden uitgeworpen.

De oorzaak hiervan is een grote kans op verstopping van de printkop. Het wordt aanbevolen om regelmatig onderhoud aan de printkop uit te voeren, zodat de inkt in de printkop niet opdroogt, waardoor de printkop verstopt raakt. Hoogwaardige printkoppen kunnen de kans op verstopping van de printkop effectief verminderen.

6. Pass Road

Er verschijnen witte strepen op de afgedrukte afbeelding.

Er zijn twee hoofdredenen: het vermogen van de UV-lamp is niet genoeg om inkt te drogen. Of de machine heeft een kleine offset tijdens het drukproces, waardoor het uiterlijk van Pass Road ontstaat.

Als uw printer een dergelijk probleem heeft, neem dan contact op met de technicus om het op te lossen.

7. Lichaamsschudden

De beweging van de wandprinter is voornamelijk in de horizontale richting en de verticale richting van de printkop.

Als de machinebehuizing trilt, is het waarschijnlijk dat de sensor in verticale richting detecteert dat de muur ongelijk is en dus constant de afstand tot de muur aanpast, waardoor de machine gaat trillen.

Als de machine buiten wordt geprint, kan sterke wind er ook voor zorgen dat de machine gaat resoneren en schudden. Het gebruik van hoogwaardige lichaamsmaterialen verhoogt het contragewicht van de machine en kan het probleem van machinaal schudden effectief oplossen.

8. Slechte afdruknauwkeurigheid

Printnauwkeurigheid is niet genoeg, de details zijn niet verbluffend.

Deze reden is direct gerelateerd aan de technologie en kwaliteit van de printer. Het gebruik van professionele RIP-software kan de originele kleur en detail van het beeld met hoge precisie herstellen.

VPJet4.0 CMYKW UV-wandprinter ondersteunt 1440dpi hoge precisie.

9. Printkoppen raken de muur

Printkoppen die de muur raken, kunnen schade aan de printkop veroorzaken.

Het wordt aanbevolen om de sensor te vervangen door een betere kwaliteit en dubbele sensoren te gebruiken om een groter bereik te detecteren, waardoor de kans kleiner wordt dat printkoppen de muur raken.

Bovendien houdt de printkop die de muur raakt ook verband met de ervaring van de operator, die professionele technische training krijgt, maar ook om de kans te verkleinen dat de printkop de muur raakt.

10. Andere problemen met machinebewegingen

Zoals ik al zei, heeft de muurprinter honderden printonderdelen, ze worden vaak gedragen door de operator, het is waarschijnlijk dat vanwege transport, impact of langer gebruik van de lijnveroudering en andere redenen een verscheidenheid aan bizarre bijwerkingen optreden, waardoor de beweging van afwijkingen wordt gerealiseerd.

Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met een professioneel aftersalesteam om het probleem op te lossen. Ons after-sales team is betrokken bij de montage en debuggen van de machine, en de technisch directeur is betrokken bij de ontwikkeling van de machine, zij kunnen het probleem van de machine voor het eerst ontdekken en onze klanten helpen het probleem op te lossen . Alle technische ondersteuning wordt opgelost via een videogesprek, wat zeer efficiënt is.

Slechte ervaringsfeedback van andere klanten

Als de topleverancier van wandprinters op de wereldmarkt, ontvangen we veel berichten van Stranger-klanten die de wandprinter van andere leveranciers hebben gekocht, de meesten van hen komen om te helpen.

Ik weet niet waarom hun leveranciers hen in de steek hebben gelaten. Als betrouwbare en betrouwbare leverancier is het de plicht om hun klanten technische ondersteuning te bieden na verkoop.

Als u op zoek bent naar een wandprinter, vraag dan uw leverancier of zij u technische ondersteuning willen bieden. En de prijs is altijd inbegrepen in technische ondersteuning en een garantie.

Problemen met wandprinters- feedback van klanten
Wandprinter geeft feedback van klanten
Problemen met wandprinters- feedback van klanten
Problemen met wandprinters – feedback van klanten
Problemen met wandprinters- feedback van klanten
Wandprinter geeft feedback van klanten

Alex Wang
Verkoopdirecteur
WhatsApp: +86 15952051055

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *