Apakah Harga Dan Perbezaan Pencetak Tembok?

Pelukis Dinding adalah pencetak dakwat menegak yang boleh mencetak imej format besar kepada mana-mana bahan dalam arah menegak (dinding, kaca, akrilik, kayu, logam, dll…). Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan perkhidmatan percetakan tersuai, mesin ini adalah pilihan yang sangat baik. Persoalannya, apakah harga pencetak dinding ?

Kami boleh menyemak imbas tawaran terbuka dari platform B2B / B2C. Berikut adalah harga di platform Aliexpress:

Harga pencetak dinding pada platform AliExpress
Harga pencetak dinding pada platform AliExpress

Ini adalah harga di platform Alibaba:

Sekiranya anda mempunyai masa yang cukup, anda boleh mengumpul sebut harga dari puluhan pembekal. Harga antara $ 3,000 hingga $ 14,000. Ya, anda mendapat julat harga, tetapi saya fikir anda mungkin keliru, mengapa terdapat perbezaan harga yang besar?

Apakah Perbezaan Antara a Pencetak Dinding Murah Dan Pencetak Dinding Mahal?

Secara amnya, faktor-faktor yang menentukan harga pencetak dinding termasuk:

1. Jenama dan model printhead: Printheads yang berbeza mempunyai prestasi dan harga yang berbeza

2. Bilangan kepala cetak: Lebih banyak kepala cetak, semakin mahal pencetak

3. Atribut pencetak: Harga pencetak UV jauh lebih tinggi daripada pencetak dakwat

4. Kebaikan dan keburukan papan kawalan pencetak dan kestabilan program terbina dalam

5. Kualiti aksesori lain seperti tiang menegak, rel mendatar, sama ada modul kuasa dalaman adalah anti-gangguan, dan sebagainya.

6. Perisian pencetak: sama ada menggunakan perisian tulen, sama ada menggunakan perisian RIP antarabangsa

7. Dakwat yang dilengkapi dengan pencetak: kualiti dakwat bukan sahaja mempengaruhi kualiti imej tetapi juga mempengaruhi prestasi dan kehidupan kepala cetak.

8 Yuran Waranti

9 Yuran latihan dan yuran sokongan teknikal selepas jualan

10 Kos pembangunan untuk peningkatan perisian dan perkakasan pencetak

11 Kos pentauliahan pencetak dan kos operasi syarikat

12 keuntungan yang diperlukan oleh syarikat

13 Bayaran lain seperti yuran perkhidmatan tersuai.

Harga Wallpen-Pencetak Dinding Paling Mahal Dibuat Di Jerman

Jika anda sangat berminat dengan pencetak dinding, maka anda sepatutnya melihat Wallpen, sebuah syarikat di Jerman. Pencetak dinding mereka kelihatan sangat mudah alih dan menghasilkan imej yang menakjubkan. Tetapi harga mereka tidak begitu mudah didekati. Setakat yang saya tahu, harga Wallpen adalah kira-kira 40,000 dolar AS. Tetapi saya tidak tahu sama ada harga ini termasuk VAT dan yuran penggunaan perisian.

Harga pencetak dinding akan berbeza mengikut tempat untuk membeli?

Banyak pembekal menetapkan harga yang berbeza di negara dan wilayah yang berbeza. Jika anda dari ekonomi maju, seperti Kesatuan Eropah, atau Amerika Utara, maka pembekal akan memberi anda harga yang lebih tinggi. Tetapi berbanding dengan harga dalam ekonomi kurang maju, perbezaannya sering tidak banyak.

Pembekal juga akan mempertimbangkan kos logistik, kos selepas jualan, dan kos komunikasi untuk menentukan sebut harga akhir. Oleh itu, tidak kira negara dan wilayah mana anda berada, saya cadangkan anda terlebih dahulu perlu berbincang dengan pembekal dengan serius, membina kepercayaan, dan kemudian meminta sebut harga yang munasabah dengan niat baik. Secara membuta tuli mencari harga yang rendah tidak digalakkan, kerana pembekal boleh menggantikan anda dengan bahagian yang lebih murah, atau mengurangkan kualiti perkhidmatan selepas jualan.

Harga pencetak dinding akan lebih murah jika anda membeli terus dari kilang Cina?

Ramai pelanggan berfikir bahawa mereka boleh mendapatkan harga yang lebih baik dengan menghubungi kilang secara langsung, tetapi ini tidak berlaku. Adakah anda telah mempertimbangkan perkhidmatan? Mereka cenderung mengabaikan perkhidmatan itu juga termasuk dalam harga.

Berikut adalah caj perkhidmatan dalam harga:

1. Perkhidmatan perundingan pra-jualan.

Jurujual boleh memberi anda pemahaman yang komprehensif tentang pencetak supaya anda boleh membuat keputusan yang tepat, seperti mesin mana yang hendak dibeli, aksesori mana yang hendak dikonfigurasikan, perisian apa yang hendak digunakan, dan sama ada mesin perlu diselaraskan agar sesuai dengan persekitaran kerja anda.

2. Perkhidmatan susulan kemajuan pengeluaran.

Apabila anda membayar deposit kepada pembekal, Mereka akan menjadi kelebihan. Oleh kerana mereka tidak bimbang bahawa anda tidak akan membayar baki, perkhidmatan itu akan menjadi kendur selepas itu. Pembekal dengan perkhidmatan yang baik akan mengemas kini kemajuan pengeluaran mesin dan penyahpepijatan dengan anda, dan juga akan mengambil gambar semua aksesori untuk diperiksa dengan anda sebelum penghantaran.

3. Perkhidmatan penghantaran profesional.

Sekiranya anda memerlukan pembekal anda untuk membantu anda menghantar, maka mereka perlu mempunyai pengetahuan dan pengalaman penghantaran antarabangsa profesional. Pembekal yang berpengalaman dapat menjimatkan kos penghantaran dan masa penghantaran yang berharga.

4. Perkhidmatan selepas jualan berkualiti tinggi.

Sebut harga pembekal sering termasuk perkhidmatan selepas jualan, dan perkhidmatan jaminan berkualiti tinggi sangat penting untuk pencetak dinding. Kami telah menjual lebih daripada 300 pencetak dinding setakat ini, dan hampir setiap pelanggan belajar cara menggunakannya dalam tiga bulan pertama. Jurutera kami melatih mereka melalui video langsung, langkah demi langkah untuk membantu mereka membuat cetakan pertama mereka. Mereka kemudiannya akan diberi tutorial video terperinci untuk meningkatkan kemahiran percetakan mereka dan belajar bagaimana untuk Penyelenggaraan.

5. Perkhidmatan Waranti

Kami menyediakan perkhidmatan jaminan satu tahun, bahagian tersebut akan dihantar dari China dan dihantar terus ke alamat pelanggan menggunakan DHL atau FedEx express.

6. Sokongan teknikal

Kesukaran yang dihadapi pelanggan, jurutera kami akan menjawabnya secara terperinci sehingga masalah diselesaikan. Bagi pelanggan, masalah kecil mungkin membelenggunya selama sehari, sementara bagi jurutera kami, ia mungkin hanya mengambil masa beberapa minit. Dan semua komputer klien dilengkapi dengan perisian Teamviewer, yang boleh kita uji dari jauh pencetak pelanggan.

7. Perbezaan masa dan bahasa

Jurutera kami boleh menyediakan perkhidmatan berdasarkan masa pelanggan, mereka semua berbahasa Inggeris, dan anda tidak perlu lagi menghantar teks terjemahan untuk berkomunikasi antara satu sama lain.

Mengapa Pencetak Dinding Sangat Murah Dan Mengapa Ia Sangat Mahal?

Jika anda benar-benar mengambil berat tentang perkhidmatan percetakan dinding anda, anda akan membeli dua kali selepas anda membeli pencetak dinding murah. Pencetak murah tidak mempunyai keuntungan yang cukup untuk pembekal membuat mesin yang stabil dan berfungsi dengan baik, dan juga tidak akan memberi anda jaminan yang mencukupi dan perkhidmatan sokongan selepas jualan.

Jadi mengapa sesetengah pencetak begitu mahal?

Sesetengah sebut harga pembekal sangat mahal, mereka menjual pencetak yang kelihatan baik, dan membuat pelanggan berfikir bahawa pencetak mahal akan mempunyai kualiti dan perkhidmatan yang baik. Tetapi banyak syarikat perdagangan di China tidak dapat menyediakan perkhidmatan sokongan teknikal kepada pelanggan mereka, dan harga mereka tinggi hanya kerana mereka memerlukan keuntungan.

Oleh itu, sebelum membeli pencetak dari pembekal, lebih baik mengetahui tentang perkhidmatan mereka, dan cara terbaik untuk mengetahui tentang perkhidmatan mereka adalah melihat pelanggan mereka dan jika mereka mempunyai rakan kongsi di seluruh dunia.

Mengapa Saya Perlu Membayar Lebih Untuk Membeli Pencetak Dinding Daripada Ejen Tempatan?

Rakan kongsi global kami boleh menyediakan latihan bersemuka dan perkhidmatan sokongan teknikal kepada pelanggan tempatan. Ini adalah sesuatu yang tidak dapat kami berikan melalui sokongan jauh. Dan kami menyediakan pelbagai aksesori kepada peniaga untuk membantu pelanggan mereka kembali bekerja dengan cepat.

Maklumat lanjut tentang isu biasa dengan pencetak dinding:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *