Apakah Perbezaan Antara Wallpen Jerman dan Pencetak Dinding Cina?

Pencetak dinding Wallpen Jerman adalah kelas teratas dalam industri pencetak menegak. Walaupun terdapat banyak pencetak dinding yang lebih murah yang dibuat di China. Pelanggan sentiasa keliru apa perbezaannya. Saya akan menerangkannya kecuali harganya.

Untuk perbezaan dalam senarai harga, anda boleh menyemak artikel ini: apakah harga pencetak dinding dan perbezaannya.

Asal Negara:

Wallpen Jerman: Dibuat di Jerman, aksesori adalah dari Jerman tempatan dan Eropah, dan Jepun. Mahal dalam reka bentuk, dakwat, bahagian, dan perkhidmatan.

Pencetak Dinding DXonJet Cina: Dibuat di China, aksesori adalah dari China tempatan dan Jepun. Kos reka bentuk, dakwat, bahagian, dan perkhidmatan yang berkesan.

Reka bentuk

Wallpen Jerman: Sangat mudah alih, kelihatan baik, margin percetakan sangat kecil.

Pencetak dinding DxonJet Cina: Mudah alih, stabil dan cukup untuk dicetak dalam penggunaan.

Aksesori

 1. Dakwat
  Dakwat Wallpen sangat mahal, mereka menggunakan beg dakwat untuk membekalkan dakwat, dan pelanggan perlu menukar beg dakwat setiap kali.
  Pencetak dinding Cina menggunakan dakwat yang baik (kami menggunakan dakwat buatan Amerika Syarikat), tidak murah tetapi pastinya tidak mahal seperti Wallpen. Kami menggunakan botol dakwat untuk mengisi semula.
 2. Printheads
  Wallpen menggunakan 4 kepala cetak Ricoh dari Jepun, yang sangat mahal. 4 kepala cetak untuk warna CMYK.
  Pencetak dinding Cina menggunakan kepala cetak Epson, SATU kepala cetak adalah untuk warna CMYKW 5, yang boleh mencetak warna putih manakala wallpen tidak boleh mencetak. Kepala cetakan Epson lebih murah daripada kepala Ricoh.
 3. Perisian
  Wallpen mengembangkan perisian mereka sendiri, saya tidak tahu sama ada mereka disambungkan ke perisian profesional lain atau tidak, kerana perisian RIP sangat profesional untuk pencetak inkjet.
  Pencetak dinding DXonJet Cina: Kami menggunakan perisian FlexiPrint RIP yang dibuat di AS, yang merupakan salah satu perisian RIP yang paling popular untuk pencetak dakwat. Ia adalah prestasi yang baik dalam percetakan warna putih dan butiran dalam dakwat UV.

Perkhidmatan

 1. Latihan
  Wallpen melatih pelanggan di Jerman atau di bandar-bandar di mana mereka mempunyai rakan kongsi.
  Pencetak dinding DXonJet China melatih pelanggan dari jauh dalam talian melalui panggilan video atau di bandar-bandar di mana kami mempunyai rakan kongsi. (kami mempunyai lebih daripada 10 rakan kongsi di dunia)
 2. Sokongan teknikal
  Wallpen: Tidak jelas
  Pencetak dinding Cina: Kami menawarkan jaminan satu tahun kepada pelanggan kami, sokongan teknikal percuma selama setahun, dan pasukan kami bekerja 18 jam sekali untuk menyokong pelanggan kami di seluruh dunia kerana perbezaan masa.

Kesimpulan

Perbezaan 1: Wallpen berharga hampir 40,000 USD, dan pencetak dinding Cina berharga dari 7,000-14,000 SUD

Perbezaan 2: Asal Negara: Wallpen dibuat di Jerman, aksesori berasal dari Jerman, Eropah, dan Jepun yang kos pencetaknya sangat mahal, dan pencetak dinding Cina dibuat di China, aksesori berasal dari China tempatan dan Jepun.

Perbezaan 3: Reka bentuk Wallpen jauh lebih baik daripada pencetak dinding Cina

Perbezaan 4: Dakwat, Printhead, dan perisian Wallpen sangat mahal, manakala pencetak dinding Cina menggunakan kos bahagian yang berkesan.

Perbezaan 5: Perkhidmatan Wallpen adalah tempatan manakala pembekal pencetak dinding Cina boleh menawarkan latihan dalam talian jauh, latihan tatap muka, dan sokongan teknikal daripada rakan kongsi mereka di dunia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *